Kezdőlap » Épületbontás

Épületbontás

Épületbontás – épületek bontása bármely méretben. Ház, iroda, mellék épület. Nagy tapasztalattal rendelkezünk épületek és betonszerkezetek bontásában is egyaránt. Épületbontást vállalunk Budapesten és környékén.

A régi, feleslegessé vált lakatlan és nem biztonságos épületek elbontása az építőipar egyik legveszélyesebb és legnagyobb kihívást jelentő ágazata. Csapatunk korszerű gépekkel dolgozik sok év tapasztalattal. Egy épületbontás lehet kézi bontás vagy gépi bontás, illetve ennek keveréke. Az épületbontások legtöbb esetben, mondjuk egy átlagos kertes házat nézve, akár egy nap alatt, de maximum pár nap alatt le lehet bontani. Egy egy gyors folyamat ha megfelelő szakember végzi el megfelelő felszereléssel és munkagépekkel. A bontással párhuzamosan elindul a sitt-szemét szelektálása is valamint összegyűjtése. Fontos, hogy a bontásból származó hulladékot igyekezzünk szelektálva gyűjteni, mert így nem csak a környezetnek teszünk jót, hanem jobb áron is veszik tőlünk azt át. Sokan nem tudják, de pl. a jó állapotú téglát bontott téglaként újra lehet hasznosítani, így spórolhatunk a bontáson.

Jó tudni, ha valaki épületbontást szeretne megkezdeni:

Bizonyos építmények elbontásához jogerős bontási engedély szükséges, de vannak olyan épületbontási munkák, amik szabadon is elvégezhetők engedély nélkül, éppen ezért meg kell győződjünk róla, hogy engedélyezési szempontból melyik kategóriába tartozik az adott tevékenység.  

Amit nem árt tudni, hogy a műemléki, örökségvédelemi épület, zártsorú vagy ikres beépítésű építmények tartószerkezetet érintő bontása csak jogerős engedély alapján végezhető el.

Az olyan épületek elbontása, amelyek nem csatlakoznak más épületekhez és nem műemlékek, azok hatósági engedély nélkül is lebonthatóak. Érdemes átnézni az engedély nélkül végezhető bontás esetét, ilyenkor ugyanis hatósági ügyintézési feladatunk nincs a munka előtt.

Kivitelezési tervdokumentáció készíttetése csak abban az esetben kötelező, ha az építmény terepszint feletti és belső térfogata meghaladja az 500 nm-t vagy a terepszint alatti bontás mélysége meghaladja a 1,5 métert.

Épületbontás Budapest összes kerületébe és vonzáskörzetében elérhető